Här hittar du några av våra utvalda samarbeten som delar vår vision om hållbarhet och hantverksmässig produktion.
Hög kvalitet på rätt sätt!
Tärnsjö Garveri producerar årligen 700 000 kvadratfot av finaste tänkbara läder, enbart med vegetabilisk garvningsmetod och med hudar från Svenska gårdar.
Verksamheten har bedrivits samma plats i Tärnsjö sedan 1873. Produktionsmetoderna har förändrats och moderniserats men hantverkstraditionen lever kvar och överförs från generation till generation.
Det är numera knappt 5 % av allt läder världen över som produceras enligt den traditionella vegetabiliska garvningsmetoden. Den största delen produceras istället med den mer tids- och kostnadseffektiva kromgarvningen. Tärnsjö Garveri har dock med den största respekt för både produkten och naturen valt att sedan 1988 endast garva vegetabiliskt med barkextrakt samt att endast använda vattenbaserade finishprodukter. Det man får fram är en naturlig produkt med vackert och tidlöst estetiskt uttryck som fortsätter att formas och patineras.
Vi på Slip&Kök är oerhörd glada och stolta över detta spännande samarbete. I vår Köksshop kommer vi att presentera olika specialframtagna produkter framöver. Och vissa av dessa kommer endast att finnas som Limited Edition. Håll ögonen öppna!
IVO Cutelarias är ett familjeföretag, grundat 1954 i Santa Catarina av João Ivo och hans fru Maria das Dores som vid den tiden fascinerades av bestick och knivar. Deras ambition och beslutsamhet banade väg till att starta en liten ”fabrik” som bestod av tre anställda. De första produkterna man tillverkade där var knivar och fickknivar, som såldes över hela landet av João Ivo själv.
Under 70-talet, med tillskottet av två barn i verksamheten, startade den internationella expansionen av företaget.
IVO Cutelarias garanterar en produkt av högsta kvalitet genom deras rigorösa sökning och urval efter det bästa tyska stålet. Genom att kombinera autentiskt och noggrant hantverk med den senaste teknologin och säkerställa kvalitetskontroll i varje steg av tillverkningen borgar man för en mycket hög kvalitet.
Vårt samarbete med IVO Cutelarias är långt, därför vet vi att våra handplockade produkter, framför allt köksknivar, håller rätt kvalitet och är producerade med samma höga krav som vi själva har på vår produktion. Titta in i vår Köksshop och hitta dina favoriter, du lär inte bli besviken!
Varumärket Caribou ägs av franska Dassaud Fils som är grundat 1986. Man tillverkar själv alla knivar och sköter tillverkningsprocessen från råvara till färdig produkt. Så säkerställs kvalitet av högsta standard.
De termoplastiska handtagen och bladen i rostfritt stål är alla av högkvalitativa komponenter och är designade för intensiv användning och slitage. Alla knivarna är återvinningsbara och bladen är graverade med serienummer för att vid behov möjliggöra identifiering och analys. Knivsortimentet Caribou är väldigt omtyckt av användare inom livsmedelsindustrin.
PRIMEdge Sweden, som äger konceptet Slip&Kök, har under många år samarbetat med Dassaud Fils och försett livsmedelsindustrin med ett brett knivsortiment. Vi är väldigt nöjda med kvaliteten på produkterna och att nu kunna erbjuda dessa även till hemmakockarna runt om i Sverige!
Henrik Dolk, som driver Träteknik i Alboga, har 20 års erfarenhet av sågning med olika sågverk. Här erbjuds bland annat legosågning av timmer från våra svenska skogar. I samarbete med Henrik är Slip&Kök glada över att kunna erbjuda skärbrädor av svensk EK från Sjuhärad.
Bastanta inoljade skärbrädor i väl valda mått som garanterat drar blickarna till sig.
Martinez & Gascón är ett spanskt familjeägt företag som nu drivs av en tredje generation.
Med över 70 års erfarenhet och professionell hantverkstradition producerar man idag ett både brett och djupt sortiment av knivar av hög kvalitet. Alla knivar genomgår minutiös kontroll för att få bästa möjliga resultat i balans, jämvikt och greppergonomi.